Caffe Oslo

Het rookverbod in de horeca gaat wat mij betreft liever vandaag dan morgen in – halleluja, wat werd er weer gepaft in Caffe Oslo, een nieuwe tent tussen het Surinameplein en de Overtoom. Hoewel Oslo in hetzelfde rijtje huist als enkele snackbars en andere goedkope vermaakgelegenheden, is het publiek er totaal anders.

De bon van OsloBehalve wat verwende pubers uit Oud-Zuid en een aantal geblondeerde wannabe pseudo-porno-actrices, liepen er ook kogelronde economomiestudenten in het bekende geruite hemd rond en aan het tafeltje naast ons zat nota bene een smoorverliefd paartje. Het keurige meisje vrat met haar ogen haar kersverse verloofde op, terwijl die jongen, ongemakkelijk ogend in zijn wollen trui (op de bankafdeling waar hij zijn traineetje gescoord had, paradeert hij immers altijd in een gestreept pak met roze stropdas) triomfantelijk om zich heen keek.

Het voorgerecht sloegen we over, waarna een redelijke crespelle (eerder als lasagne dan als pannenkoek bereid) van spinazie en ricotta volgde. De kelner: “Pas op, het binnenste bord is niet grappig heet.” Als nagerecht had ik een heuse scropino, een sorbet van citroenijs op wodka. Erg weinig wodka.

Maar het leukste in Oslo was de pittige en sfeervolle livemuziek. Als die op het programma staat, kun je gerust een tafeltje boeken!