Eetcafé Radijs

Drie keer is scheepsrecht. Na twee keer te laat te zijn hadden we nu wel op tijd gereserveerd voor Radijs, het eettentje schuin tegenover ons huis dat in korte tijd naam en faam verworven heeft, waardoor het er ‘s avonds altijd propvol zit, gisteren zelfs inclusief BN’ers. Waar die ongekende populariteit zijn oorsprong vindt is mij een raadsel, op het eerste gezicht is het een gewoon knus, gezellig cafeetje waar we er in Amsterdam zo veel van hebben.

Het eten is, in twee woorden, goed, maar niet subliem. De vegetarische kaart is helaas summier. Als voorgerecht nam ik een rauwe loempia, die qua vorm enigszins aan een loempia deed denken, maar qua smaak vooral een rauwkostsalade met wat flinterdun deeg eromheen was. Prima gerecht. Canneloni met noten en nog wat ingrediënten vormden het hoofdgerecht. Wat die andere ingrediënten waren, werd mij niet helemaal duidelijk, want de noten overheersten. Het toetje bestond uit een negerzoen die voor de verandering met warme chocoladesaus gevuld was, heerlijk. Het bolletje ijs ernaast was wat teveel van het goede, ik zat al vol.

Culinair gezien is De Baarsjes niet de top of the world, dus je toko steekt al gauw gunstig af. Maar of dat een omrit vanuit een ander stadsdeel waard is, betwijfel ik nog.