In de Baars

Gisteren wilden we gaan eten bij eetcafé Cook in De Baarjes, maar toen we aankwamen stonden we voor een dichte deur. Waarom heb je überhaupt een website als je de sluitingsdata niet vermeldt?

Daarop besloten we naar In de Baars te gaan, een tentje dat vorig jaar geopend is naast de Wiegbrug tussen Oud-West en De Baarjes. Hoewel de naam suggereert dat het om een visrestaurant gaat en je met de tekst “mediterrane gerechten” op het raam ook alle kanten op kunt, blijkt In de Baars een tapasrestaurant te zijn.

Ooit had ik een afkeer van tapasbars, omdat er geen fatsoenlijk vegetarisch gerecht te vinden was, maar inmiddels is dat wel anders. Bij In de Baars bevat bijna de helft van de tapaskaart geen vlees of vis, dus er is keuze in overvloed.

We begonnen met kikkererwtensoep als voorgerecht, een smakelijk bord vol. Gelukkig duurde het even voordat de tapas gebracht werd, zodat de kikkererwten konden zakken.

De tapas:

– Verse vijgen met mozzarella: prima combinatie
– Gebakken paddestoelen met knoflook en sherry: uitmuntend! (kanttekening: ik vind gebakken champignons al snel uitmuntend)
– Spaanse schapenkaas 12 maanden gerijpt: deze lekkere kaas werd geserveerd met cranberrymarmelade, wat goed samenging!
– Spaanse aardappelomelet met paprika en ui: aan de machtige kant.
– Geroosterde aubergine met geitenkaas en honing: Geroosterde groente, zoals aubergine of courgette, kan heerlijk zijn, maar de geitenkaas verpestte dat met zijn overheersende smaak.

Als toetje deelden we nog een stuk felle citroentaart: heerlijk.

De bediening was fatsoenlijk, en de prijs aantrekkelijk: voor 50 euro uit en thuis!