Restaurant Bella Storia

Gisteren hebben we gegeten bij Bella Storia in de Staatsliedenbuurt. Buiten zat een teleurgestelde rolstoeler. Hij paste niet door de deur. Eigenaar Carlo stond druk te gebaren en de rolstoeler mocht hieruit opmaken dat er een oplossing zou komen. Even later werd door twee stoere Italianen de complete voordeur uit de sponning getild en kon ook de rolstoelmeneer aanschuiven aan de krappe tafeltjes van dit op Iens zeer goed bekendstaande restaurant.

Het mooie van de Italiaanse keuken is dat je – ongeacht de oriëntatie van het restaurant – als vegetariër altijd rijkelijk aan je trekken komt. Bella Storia vormt hierop gelukkig geen uitzondering. Als voorgerecht was er een sublieme burrata, een uitermate zachte variatie van mozzarella, aangemaakt met weinig meer dan azijn en tomaatjes.

Ook de pasta viel op door zijn simpelheid: ravioli van ricotta en munt, gelukkig niet verstikt in een tomatensaus, heerlijk! De secondo piatto van vlees of vis sla je gewoon over en als toetje had ik een mousse van witte chocola en limoncello over een aantal verse aarbeien (nu al?) gedrapeerd. Zoet en machtig, voor de koffie was nauwelijks plek. Bella storia? Aanrader!