Restaurant Blue Pepper

Je loopt er zo voorbij, dus let goed op als je naar restaurant Blue Pepper op de Nassaukade gaat. Blue Pepper staat bekend als een modern Indonesisch restaurant met een vervreemdende blauwe inrichting. Het kreeg een 9+ van Johannes van Dam en wordt gefrequenteerd door toeristen, wat een positieve vermelding in de Lonely Planet doet vermoeden. Maar terwijl wij gisteren in het rustige huiskamerrestaurant de menukaart bestudeerden, verliet het Engelse stel naast ons op stel en sprong de zaak, omdat ze schrokken van de prijzen.

Blue Pepper is inderdaad niet bepaald goedkoop, met vier man waren wij een kleine 300 euro kwijt. Opmerkelijk is verder dat ze vegetarisch eten niet propageren. Op de website en op de standaard menukaart wordt er met geen woord over gerept. Maar na even doorvragen bracht de voorkomende bediening een speciale menukaart die wel volledig vegetarisch was.

En dat vegetarische eten was goed. Lekker klaargemaakte tofu, bijzondere sausjes, pittige pompoensoep, paddestoeltjes, het smaakte allemaal prima, tot en met het dessert aan toe. De huiswijn die geschonken werd, een Languedoc, was eveneens van uitstekende kwaliteit. In de rustieke atmosfeer en op de heerlijk zachte stoelen kun je hier met een klein gezelschap goed dineren en aangenaam converseren. Wellicht maakt dat de pittige prijsstelling goed, want puur culinair gezien kom je in de Nieuwmarktbuurt ook goed aan je trekken met de Oosterse keuken.

    » Blue Pepper