Restaurant De Kas

Restaurant De Kas is gevestigd in een kas. Een tuinkas wel te verstaan en niet de kas van de Nederlandsche Bank. In dat geval had het vast een heel ander publiek getrokken.
    Nu zaten er veel vermogende burgers, waaronder een aantal stropmansen, maar je kunt niet alles hebben. De locatie, het eten en de bediening in De Kas zijn subliem. De gasten heb je niet voor het uitzoeken.
    Zolang het buiten nog licht is, baadt het glazen restaurant ook in licht; wordt het donker, dan zie je langzaam de sterrenhemel boven je verschijnen; is het eenmaal donker, dan worden aan het plafond drie reusachtige kwallen ontstoken die een prachtig licht verspreiden.
    De bediening is innemend en professioneel tegelijk. Said, onze tafeljongen, vertelt ons op zijn hurken over de komende gangen. Even later zwiert hij met een toren van 20 borden op één hand tussen de tafeltjes door, op weg naar de keuken.
    Het grappige van dit restaurant is dat de helft van de kas nog als tuinkas in gebruik is. Daar wordt een deel van de groenten en kruiden verbouwd die ‘s avonds geserveerd worden.
    Zelfs de toiletten waren bijzonder in dit restaurant. Nadat ik een biologisch verantwoorde drol had achtergelaten wilde ik mijn handen wassen. Maar het sensortje van de kraan wilde het kostbare water niet laten lopen als je met te smerige handen aan kwam zetten.
    » De site van De Kas zou door greut.nl gebouwd kunnen zijn
    » Het Parool was bij de opening
    » Een ander goed restaurant is de Groene Gewoonte in de 2e Helmersstraat