Ter ere van S’s verjaardag aten we afgelopen zaterdag in restaurant Op de Tuin in de Pijp. Het restaurant heeft goede beoordelingen op Iens, gebruikt vrijwel uitsluitend biologische producten en de vegetarische kaart is net zo belangrijk als de gewone.
Wij kozen allebei voor het vegetarische driegangenmenu. Op aanraden van de serveerster voegden we hier nog patat en salade aan toe, maar dat bleek achteraf geheel niet nodig. We kregen het niet op, en moesten ons dessert helaas inruilen voor koffie met bonbons, simpelweg omdat het te veel was.
Het voorgerecht van gerookte biet met heerlijk romige hangop was erg lekker, alhoewel de biet van mij best iets korter in de rookoven had mogen liggen. Het hoofdgerecht, een soufflerol van groene asperges, schorseneren en wilde kastanjes smaakte uitstekend.
Op de terugweg naar huis pikten we nog net het staartje mee van het Amsterdam Light Festival. Dat had ik graag vanaf het water mee willen maken, maar op de fiets was het ook bijzonder: