Restaurant Pianeta Terra

Precies 13 jaar geleden hadden S. en ik ons eerste afspraakje. Dat vierden we gisteren in restaurant Pianeta Terra, op een steenworp afstand van het restaurant waar we destijds voor het eerst met zijn tweeën dineerden (maar dat inmiddels niet meer bestaat).

Pianeta Terra is 12 jaar geleden in de plaats gekomen van Le Quattre Papillons, in de Beulingstraat tussen het Singel en de Herengracht. Het serveert een verfijnde Italiaanse keuken. De couleur locale werd versterkt door een Italiaans gezelschap dat naast ons neerstreek, en dat in hun landstaal bediend werd door de Italiaanse ober.

Je kunt bij Pianeta Terra ondermeer kiezen voor een drie- en viergangemenu. Ik ben geen groot eter, dus ik koos voor de drie gangen: primo piatto, secondo piatto en een dessert, maar gezonde eters (met een gezonde beurs) kunnen zonder pardon vier gerechten op laten dienen.

Als primo piatto (het pastagerecht kortom) nam ik de verse ravioli met groene asperges in een Robiolakaassaus. Erg lekker! Het hoofdgerecht bestond uit artisjokkenreepjes met aardappelgratin. En mijn vingers at ik op bij de tiramisu toe.