Restaurant Van de Buurt

Hoewel de idyllische naam buitenstaanders op het verkeerde been kan zetten is Bos en Lommer niet een villawijk in Baarn. Het is een “buurt in opkomst” zoals we dat in West eufemistisch noemen. Maar soms blijkt achter dit eufemisme een vrolijk stemmende waarheid te zitten.

Aan de Rijpgracht is vorig jaar een leuk huiskamerrestaurant geopend, Van de Buurt. Eigenlijk is het een drie-huiskamers-restaurant, want het is tamelijk groot binnen. Wel huiselijk ingericht overigens, met leuke foto’s aan de wand, broodtrommels op schoorsteen en, excusez-le-mot, vintage lampenkappen. Een prima sfeer dus.

En dan het menu. Elke dag een wisselende kaart met louter vegetarische gerechten, wat een aanwinst! En dat op een steenworpafstand van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Het voorgerecht vandaag was knolselderijsoep met peterseliewortel met bieslookyoghurt. Flink heet, duidelijke structuur, prima smaak (hoewel ik die bieslookyoghurt er niet een-twee-drie uit gehaald zou hebben). Mijn hoofdgerecht bestond uit een gehaktbal (die overigens in niets aan een gehaktbal deed denken, maar wel erg lekker was) met zoete aardappel uit de oven. De porties waren niet overdreven groot, maar ik had ook al een Hertog Jan achter de kiezen, dus dat ik het nagerecht nog wilde proberen was meer een kwestie van nieuwsgierigheid dan van trek. De gekookte vanillepudding met zachte merenque en rood fruit ging er desalniettemin goed in.

Fijne ambiance, gezellige inrichting, vlotte bediening, vriendelijke prijzen, leuke kaart, goed eten, geen penetrante walm van vlees of vis, en dat op loopafstand van ons huis. Super dat we Van de buurt in de buurt hebben!

» Van de buurt is er voor de buurt

Kassabon restaurant Van de Buurt