Vakantiegangers, cultuurliefhebbers en archeologen trekken massaal naar Lelystad

De 2000 jaar oude Zuil van Trajanus haalt het niet bij de Zuil van LelyIedereen maakt wel eens knoeperts van fouten. Het besef dat je een gigantische blunder begaan hebt, volgt meestal direct na de daad. Soms duurt het echter een paar maanden voordat je doorhebt dat je flink uit de bocht bent gevlogen.
    In april waren wij in Rome. Aardig stadje, lekker eten, maar verder niet zo bijzonder. De belangrijkste reden om naar Rome af te reizen was voor ons de mogelijkheid om eindelijk de 2000 jaar oude Zuil van Trajanus in het echt te bewonderen.
    Drie van de vijf dagen dat we in Rome waren hingen we met open mond rond op het plein waar deze fantastische zuil staat.
    Maar wie schetst mijn verbazing toen ik onlangs ontdekte dat wij in ons knusse Hollandje ook een Zuil van Trajanus hebben? Een nog veel mooiere en hogere bovendien! En als klap op de vuurpijl, bovenop op onze zuil staat niet een of andere Romeinse flapdrol, maar dé held van de vaderlandse geschiedenis: ingenieur Lely! Volkomen voor nop zijn wij naar Rome afgereisd.
    De Zuil van Lely staat – natuurlijk! – in Lelystad en zal binnen enkele jaren uitgroeien tot Neerlands grootste toeristische trekpleister.
    Rome kan zijn Colosseum weghalen, Parijs de Notre Dame, New York de WTC-torens, want WIJ hebben de Zuil van Lely!!

    » Rome
    » Lelystad